Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" zvaigzne Tonijs Pārkers aizvadītajā nedēļas nogalē guva traumu, pārstāvot Francijas izlasi draudzības spēlē ar Austrijas valstsvienību.

Kā ziņo Francijas sporta laikraksts laikraksts "L'Equipe", mačā, kurā Francija sagrāva Austriju ar rezultātu 81:51, Pārkers pēc nospēlētām 12 minūtēm atstāja laukumu, pārvietojoties ar kruķa palīdzību.

Sadursmē ar Austrijas izlases spēlētāju Stjepanu Staziču 27 gadus vecais aizsargs guva uzreiz divus savainojumus, no kuriem nopietnākais izrādījās potītes trauma.

Vēlāk pats Pārkers oficiālā paziņojumā apstiprināja, ka sadursmē viņš guvis augšstilba sasitumu, kā arī izmežģījis potīti.

Aprakstot potītei veikto magnētiskās rezonanses testu rezultātus, Pārkers izteicās, ka gūtais savainojums ir tikai "viegls sastiepums bez nopietniem saišu bojājumiem."

"Esmu saniknots par to, ka būs uz dažām dienām jāpārtrauc gatavošanās nākamajai sezonai, taču es saudzēšu sevi, lai 5.augustā būtu gatavs cīņai ar Itālijas izlasi," sacīja Pārkers.

5.augustā sāksies papildus kvalifikācijas turnīrs, kura laikā vēl viena komanda iegūs iespēju piedalīties Eiropas čempionātā, kas no 9. līdz 20.septembrim norisināsies Polijā. Par vietu B apakšgrupā, kurā spēlēs Latvijas, Krievijas un Vācijas izlases, papildus kvalifikācijas turnīrā cīnīsies Francija, Itālija, Somija, Portugāle, Bosnija un Hercegovina, kā arī Beļģija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!