Policija atradusi ieroci, ar kuru vakar nogalināti jaunieši Dārziņos - 1916.gadā izgatavotu vācu karabīni ar apgrieztu stobru. Kā informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) Preses centrs, ierocis atrasts kratīšanas laikā pie viena no vīriešiem, kurš vakar tika aizturēts aizdomās par slepkavību.
Vakar no rīta Rīgā, kādā privātmājā Dārziņos, divi noziedznieki laupīšanas laikā nogalināja divus jauniešus - 1979.gadā dzimušu puisi un 1984.gadā dzimušu meiteni. Dārziņos astoņi jaunieši atzīmēja kādas meitenes 18.dzimšanas dienu.

Ap plkst.3.50, kad jaunieši nolēma ieslēgt radio, lai klausītos hokeja spēles translāciju no Olimpiādes, mājās ielauzās divi cilvēki. Piedraudot ar ieroci, viņi pieprasīja atdod naudu, vērtīgākās lietas un drēbes. Jaunieši nolēma pretoties, un tajā brīdī noziedznieki raidījuši šāvienus, nogalinot 18 gadus veco jubilāri un vēl vienu jaunieti. Pēc laupīšanas uzbrucēji aizbēguši.

RGPP 1.un 2.nodaļas darbinieki par šī nozieguma izdarīšanu svētdienas pēcpusdienā aizturēja 1977.gadā dzimušo Sergeju un nedaudz vēlāk arī - 1980.gadā dzimušo Arkādiju, kurš agrāk izdarījis zādzību.

RGPP informē, ka šī nav pirmā reize, kad abi aizturētie nonāk policijas redzeslokā. Gan Arkādijs, gan Sergejs ir agrāk sodīti par zādzībām un laupīšanām. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka svētdien notikusī laupīšana un slepkavības veiktas, lai iegūtu naudu narkotiku iegādei, jo ir zināms, ka abi aizturētie ir narkomāni.

Patlaban tiek gaidīti arī ekspertīzes rezultāti, lai uzzinātu, vai nozieguma izdarīšanas brīdī vīrieši bijuši narkotisko vielu ietekmē. Ierosināta krimināllieta, turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!