Foto: F64

No narkotikām apreibis pasažieris pirmdien Rīgā uzbrucis taksistam, viņu aplaupot, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Pirmdien ap pulksten 8:35 no rīta kāds jauns vīrietis A.Deglava un Viršu ielas krustojuma iekāpa taksometrā un teica, ka viņam jānokļūst līdz kādai viesnīcai Biķernieku ielā. Kad taksists bija nokļuvis prasītajā adresē, pasažieris skaidrojis, ka viņam ir liela nomināla banknote, no kuras vajadzēs izdot.

Nākamajā brīdī, kad taksists sāka skaitīt naudu, klients viņu ar vienu roku no mugurpuses satvēra un ar otru roku iepūta sejā kodīgu vielu. Abi automašīnā sāka cīkstēties līdz taksistam izdevās izkāpt no auto. Uzbrucējs upurim sekoja, atkal uzbrūkot un vēlreiz iepūšot sejā kodīgo vielu.

Taksistam gan izdevās izrauties un mukt, netālu pamanot apsargus, kuriem arī izdevās agresīvo pasažieri aizturēt. Apsargi uz notikuma vietu izsauca policiju, kura vīrieti aizturēja.

Aizturētais 26 gadus vecais vīrietis izrādījās pamatīgā narkotiku reibumā un pie viņa policisti atrada taksometrā nolaupītos 30 latus, taksometra vadītājam piederošo mobilo tālruni, taksometra skaitītāju un automagnetolu, vēsta policijā.

Šobrīd visas nolaupītās mantas ir atdotas to likumīgajam īpašniekam, aizturētais ievietots izolatorā un pret viņu sākts kriminālprocess par laupīšanu un administratīvā lieta par narkotiku lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!