Foto: LETA
Pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" autobusa šoferi Aivaru Čipānu, kurš par savu aktīvo asinsdonora darbību ieguvis arī apbalvojumu "Latvijas lepnums", piekāvusi narkomānu kompānija. Par notikušo policijā sākta administratīvā lieta.

"Šodien sabēdājos par Latvijas lepnumu Aivaru Čipānu. Latvijas rekordistu, kurš visbiežāk kā donors nodevis asinis. Zvanu Aivaram, apjautājos, kā iet. Izrādās, nokļuvis slimnīcā," liecina TV3 ziņu diktora Arņa Krauzes 27. janvāra ieraksts sociālā tīkla "Facebook" kontā.

No ieraksta sociālajā vietnē izriet, ka Aivars ir "Rīgas satiksmes" autobusa šoferis, kurš "ļoti rūpējas, lai busa salonā viss ir tīrs un kārtīgs".

"Pasažieris nopērk biļeti un viņam nav jācieš visādas smakas un agresīvus līdzbraucējus," atsaucoties uz Aivara teikto, rakstījis Krauze.

"Vakar [ 26. janvārī – red.] Aivara autobusā esot iekāpusi narkomānu kompānija, viņš pie Centrālās stacijas apstājies un lūdzis viņus autobusu pamest, jo nav pirkuši arī biļeti. Jaunieši par Aivara lūgumu sadusmojušies, atvēruši šoferīša durvis un sākuši viņu sist," stāsta žurnālists, atstāstot šofera pieredzēto.

Kā "Latvijas lepnuma" ieguvējs pastāstījis Krauzem, apkārt bijuši diezgan daudz cilvēku, bet viņi nav iejaukušies. Tikai viens no klātesošajiem esot iestājies par šoferi, un arī ticis nogrūsts zemē.

Vēlāk esot atbraukusi apsardze. Patlaban Aivars atrodoties uz slimības lapas, jo "sirds visā satraukumā sasāpējusies", savu stāstījumu noslēdz žurnālists, vēlot veselību cietušajam Aivaram.

"Rīgas satiksme" preses pārstāvis Viktors Zaķis portālam "Delfi" norādīja, ka otrdien, 26.janvārī, pulksten 22:25 "Rīgas satiksmē" noformēts protokols par incidentu, kas risinājies Gogoļa ielā, pieturvietā "Centrālā stacija" centra virzienā. Autobusa vadītājam bija izcēlies konflikts ar diviem neadekvātiem pasažieriem, kuri salonā skaļi uzvedās un dzēra alu.

Abas neadekvātās personas mēģinājušas iesist vadītājam pa seju, bet tas neesot izdevies. Vadītājs sācis saukt palīgā, un tad no pieturas konfliktā iesaistījusies vēl viena persona, kura mēģinājusi aizstāvēt vadītāju, bet cietusi pati. Notikuma vietā izsaukta apsardze un policija. Neadekvātās personas aizturējusi policija, bet autobusa vadītājs no medicīniskās palīdzības atteicies, jo pats nav cietis. Tāpat arī autobusam bojājumi neesot radīti.

Zaķis skaidro, ka autobusa vadītājs ar savu personīgo iesniegumu griezīsies policijā.

Tikai vēlāk autobusa vadītājam palicis slikti ar sirdi un viņš nogādāts slimnīcā, taču piekauts viņš netika, uzver pašvaldības uzņēmuma pārstāvis. Vienlaikus Zaķis atklāj, ka visi "Rīgas satiksmes" vadītāji, kā arī transporta biļešu un autostāvvietu kontrolieri ir apdrošināti pret nelaimes gadījumiem darbā. Šajā apdrošināšanas segumā ir iekļauti riski, kas saistīti ar medicīniskajiem izdevumiem, hospitalizāciju, tostrap slimnīcā pavadīto laiku, traumām, invaliditāti un nāvi, ja tie saistīti ar nelaimes gadījumu.
Tālākā incidenta izmeklēšanas gaita jau būs policijas kompetencē, norāda Zaķis.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā, likumsargi saņēmuši izsaukumu uz notikuma vietu. Patlaban policijā par notikušo sākta pārbaude un tiek precizēti notikušā apstākļi. Iesaistītās personas policisti ir noskaidrojuši.

Policijā sākta administratīvā lieta, jo konstatētas sīkā huligānisma pazīmes, un vīrietis slimnīcā nokļuvis citu veselības problēmu, nevis uzbrukumā radušos sasitumu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!