Valsts policija pagājušās nedēļas vidū aizturējusi divus narkotisko vielu tirgotājus un viņiem atsavināts vairāk nekā trīs kilogramus marihuānas, kuras vērtība melnajā tirgū pārsniedz 30 000 latu, portālu “Delfi” informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki 15.jūnijā narkotisko vielu realizācijas brīdī aizturēja 1975.gadā dzimušo Viesturu, kurš agrāk sodīts par laupīšanu un zādzību, kā arī par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu.

Tāpat policijas darbinieki aizturēja arī 1975.gadā dzimušo Aleksandru, kurš jau agrāk nonācis policijas darbinieku redzeslokā aizdomās par nelikumīgu ieroču un munīcijas glabāšanu.

Pie abām aizturētajām personām un viņu dzīves vietās tika atrasti un izņemti kopumā 3044,9621 grami marihuānas, kā melnā tirgus vērtība ir aptuveni 30 045 lati.

Ierosināta krimināllieta par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja tas izdarīts organizētā grupā vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā.

Krimināllikums par šo nodarījumu paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Piektdien abām aizturētajām personām tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!