Foto: Valsts policija
Pagājušajā nedēļā Rīgas policisti aizdomās par narkotiku izplatīšanu aizturēja 32 gadus vecu vīrieti un pie viņa atrada un atsavināja 1666 iepakojumus sevišķi bīstamas vielas - metiletilkatinona jeb "sintētiskā kokaīna", informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Pagājušajā gadā Rīgas policistu redzeslokā nonāca kāds vīrietis, kurš, iespējams, nodarbojās nelegālu vielu izplatīšanu Rīgā. Likuma sargi pārbaudīja informāciju un meklēšanas pasākumu laikā atklāja, narkotiku izplatītājs varētu būt līdz šim policijas redzeslokā nenonācis, 32 gadus vecs bezdarbnieks. Vienlaikus policisti noskaidroja, kādas iespējamās narkotiskās, vielas viņš izplata, vielu realizācijas shēmu un to slēptuves.

5.janvārī, kad kriminālpolicijas darbinieki bija ieguvuši pietiekamus pierādījumus vīrieša noziedzīgajai darbībai, Rīgas centrā policisti aizturēja viņu un trīs personas, kas tajā brīdī iegādājās apreibinošās vielas. Pie aizturētajiem kopā likuma sargi atrada četrus gramus sevišķi bīstamas narkotiskās vielas – metiletilkatinona, kas narkotiku lietotājiem zināms kā "sintētiskais kokaīns" jeb "kristāli".

Metiletilkatinonu pārsvarā iegādājās personas, kuru ienākumu līmenis nav pietiekams, lai pirktu kokaīnu, kas "melnajā tirgū" maksā 50 – 70 latus par gramu, jo metiletilkatinona nelegālā tirgus cena par gramu ir 20 – 25 lati, kas ir ievērojami mazāka summa.

Turpmākajā izmeklēšanā sankcionētas kratīšanas laikā iespējamā narkotiku tirgoņa automašīnā un dzīvesvietā – privātmājā Rīgas nomalē - policisti atrada un atsavināja 1666 iepakojumus ar gaišas krāsas pulverveida vielu, kuras sastāvam patlaban tiek veikta ķīmiskā ekspertīze. Katrā iepakojumā bija viens grams baltās vielas.

Divas dienas pēc aizturēšanas 32 gadus vecajam vīrietim tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, taču pārējiem aizturētajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Pēc notikušā sākts kriminālprocess par narkotiku izplatīšanu un trīs kriminālprocesi par narkotisko vielu glabāšanu, visos kriminālprocesos izmeklēšana turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!