Foto: LETA

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests tā dēvētajā "Panamas dokumentu" lietā ir pieprasījis nepieciešamo informāciju dažādām institūcijām un dienestiem gan Latvijā, gan ārvalstīs, portālam "Delfi" sacīja Ģenerālprokuratūrā.

Dienesta priekšnieks Viesturs Burkāns informējis, ka plašsaziņas līdzekļos atspoguļotajā "Panamas dokumentu" lietā sākts realizēt Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā paredzētos pasākumus.

Jau vēstīts, ka Panamas juridiskā biroja "Mossack Fonseca" klienti Latvijā ir gan plašāk nepazīstamas personas, par kuru darbību līdz šim publiski pieejamie dokumenti neļāva izdarīt nekādus secinājumus, gan arī virkne vārdu, kuri mediju lappusēs un ļaužu valodās minēti ne reizi vien.

Par Latviju datubāzē ir 15 951 ieraksts, no kuriem liela daļa saistīti ar to, ka klientiem bijuši konti nerezidentus apkalpojošās Latvijas bankās, arī skandināvu "Nordea" aktīvi tirgojusi ārzonu kompānijas. Daļa no patiesajiem labuma guvējiem un akcionāriem, kas norādīti kā saistīti ar Latviju, ir Krievijas un bijušo NVS valstu pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!