Foto: F64
Aizdomās par naudas izkrāpšanu no Eiropas Savienības līdzekļiem tur Dailes teātra direktoru Aivaru Līni. Viņš sarunā ar portālu "Delfi" atzina, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) viņam piemērojis šādu statusu.

Līnis sarunā ar portālu "Delfi" atzina, ka "uz doto brīdi man ir piemētos aizdomās turamā statuss," jo kādu laiku atpakaļ viņš bijis Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā administrators. KNAB viņš esot jau arī pratināts. Sīkāk par notikušo viņš neko komentēt nevēlējās, norādot, ka ir parakstījis dokumentu, kas liedz izpaust ziņas par izmeklēšanu.

Portālam "Delfi" Līnis atzina, ka bijis pārsteigts par aicinājumu izrasties uz KNAB. "Pārsteigums, tas ir maigi sakot, tas bija kā ar veseri pa pieri," notikušo komentēja Līnis. Taču viņš uzsvēra, ka KNAB ir kompetenta iestāde, kura izmeklēs notikušo.

KNAB pārstāve Diāna Kurpniece portālu "Delfi" informēja, ka kopš 2008. gada septembra veic izmeklēšanu kriminālprocesā, kas uzsākts, balstoties uz Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroja (OLAF) sniegto informāciju par bijušā EK delegācijas Latvijā darbinieka realizētām, iespējams, krāpnieciskām darbībām.

Izmeklēšanā, kas veikta sadarbībā ar OLAF gan Briselē, gan Rīgā, iegūtas ziņas, ka toreizējais EK delegācijas Latvijā administrators – grāmatvedis ir veicis pārskaitījumus no ES līdzekļiem uz fiktīvu uzņēmumu kontiem par nenotikušu semināru organizēšanu. Izmeklēšanā noskaidrots, ka izkrāpti aptuveni 21 000 latu.

KNAB par aizdomās turamajām ir atzinis divas personas – bijušo EK delegācijas administratoru par krāpšanu lielā apmērā un kādu privātpersonu par krāpšanas lielā apmērā atbalstīšanu.

Abām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!