Foto: F64

Neapsaimniekotā ēkā Rīgā, Pļaviņu ielā, izcēlies plašs ugunsgrēks, uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD informē, ka informācija par ugunsgrēku saņemta pirmdien plkst.23.24. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu neapsaimniekotā ēkā liesmas izplatījušās 250 kvadrātmetru plašā teritorijā. Ugunsgrēks ticis lokalizēts īsi pēc pusnakts, tomēr dzēšanas darbi joprojām turpinās.

Šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku ugunsdzēsēji glābēji dzēsa no attāluma, jo ēka jau bija daļēji iebrukusi un pastāvēja ēkas sabrukšanas draudi. Ugunsgrēkā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš sadūra kāju.

Savukārt pirmdienas pēcpusdienā VUGD darbinieki dzēsuši ugunsgrēku ražotnē Rīgā, Maskavas ielā. Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD darbinieki saņēmuši 15.50. Ražotnes bēniņos dega kartona kastes ar diegu spolēm un apģērbi 30 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks ticis likvidēts plkst.18.04.

Kā iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls tiek minēts īssavienojums elektroierīcēs.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD reaģējis uz 50 izsaukumiem, no kuriem ar ugunsgrēkiem bijuši saistīti 26, bet ar glābšanas darbiem - 17 notikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!