Dienesta pārbaudes laikā nav gūti pierādījumi, kas apliecinātu bijušā Ekonomikas policijas biroja (EPB) inspektora Normunda Margēviča, bijušā EPB nodaļas priekšnieka Oļega Borovoja un bijušā Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Ekonomikas policijas inspektora Sergeja Īvāna saistību ar kontrabandas piesegšanu.
Dienesta pārbaude tika ierosināta pēc anonīmas informācijas par iespējamo šo trīs policijas darbinieku saistību ar gaļas kontrabandu. Kā apstiprināja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns, pārbaudes laikā nav gūti pierādījumi, kas apliecinātu Margēviča, Borovoja un Īvāna saistību ar kontrabandu.

Pēc iepazīšanās ar dienesta pārbaudes rezultātiem Margēviču nolemts nesaukt pie disciplināratbildības, jo viņš jau atvaļinājies no dienesta Iekšlietu ministrijā. Borovojs profesionālo ētikas pārkāpumu dēļ no nodaļas priekšnieka pazemināts galvenā inspektora amatā. Savukārt Īvāns pēc paša vēlēšanās no galvenā inspektora pārcelts par sevišķi svarīgu lietu inspektoru kādā no Rīgas pilsētas policijas nodaļām.

Par Borovoja un Īvāna pazemināšanu amatā pieņemts lēmums, izvērtējot ārkārtas atestācijas rezultātus Ekonomikas policijas birojā. Margēvičs, Borovojs un Īvāns aizdomās par saistību ar vērienīgiem gaļas kontrabandas darījumiem uz dienesta izmeklēšanas laiku tika atstādināti no amatiem.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš vēl pagājušajā nedēļā izteicās, ka gaļas kontrabandas darījumos piedalījušies trīs policisti, kuri ir atstādināti no amata pienākumu pildīšanas. Ministrs apgalvoja, ka viens no pārkāpējiem ir Margēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!