Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki aizdomās par automašīnu zādzībām aizturējuši 11 cilvēkus, no kuriem trīs bijuši nepilngadīgie.
Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2.biroja 3.nodaļas priekšnieka pienākumu izpildītājs Andris Stūrainis pastāstīja, ka šonedēļ aizturēti seši cilvēki, par kuriem ir aizdomas, ka viņi zaguši automašīnas, bet vēlāk to īpašniekiem tās piedāvājuši atpirkt par naudu.

Kā piemēru Stūrainis minēja gadījumu 14.jūlijā, kad Katlakalna ielā tika nozagta 2000.gadā ražotā "VW Passat", par kuru vēlāk pieprasīja izpirkuma naudu - 5500 ASV dolāru. Veicot operatīvos pasākumus, policisti aizturēja 1979.gadā dzimušo Oskaru.

Savukārt 9.jūlijā no Meža ielas tika nozagta 1993.gadā ražotā automašīna "Mecedes Benz 250", par kuru zagļi pieprasīja izpirkuma naudu - 2900 ASV dolārus. Par šo noziegumu likumsargi naudas nodošanas brīdī aizturēja iepriekš tiesāto 1969.gadā dzimušo Ivanu.

Policijas darbinieki sadarbībā ar RGPP 24.nodaļu un 25.nodaļu aizdomās par divu automašīnu zādzībām aizturējuši arī piecus jauniešus, no kuriem vairāki bijuši nepilngadīgi.

11.jūlijā no Alaukstes ielas tika nozagta automašīna "VAZ 2101" un tieši par šo auto zādzību policisti aizturēja četrus jauniešus, no kuriem divi bija 19 gadus veci, bet pārējie - attiecīgi 14 un 15 gadus veci. Vēl vienu nepilngadīgu - 14 gadus vecu jaunieti policija aizturēja par automašīnas "Opel Ascona" zādzību no Veldres ielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!