Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijā ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā 24, bet ievainojumus guvuši vairāk nekā 30 cilvēki, par jaunāko apkopoto informāciju pavēstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses sekretārs Normunds Beļskis.
Par notikumiem svētku laikā pirmdienas rītā iekšlietu ministra Mareka Segliņa vadībā notikusi IeM struktūru vadītāju operatīvā sanāksme, kuras laikā Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa informējis par notikušo.

Rekšņa norādījis, ka lielais negadījumu skaits skaidrojams ar to, ka vairums ceļu policistu dežurējuši Līgo pasākumu vietās un nav stāvējuši uz ceļiem, kā tas bijis pagājušajā gadā.

Pērn šāda policijas darbinieku rīcība iedzīvotājos izraisījusi sašutumu, jo "policija neesot ļāvusi iedzīvotājiem svinēt Jāņus".

Beļskis sacīja, ka, ņemot vērā šā gada pieredzi, nākamgad policija rīkosies "daudz drakoniskāk" un aktīvāk patrulēs uz ceļiem.

Smagākie negadījumi notikuši Limbažu, Aizkraukles un citos rajonos.

Jau ziņots, ka Limbažu rajona Skultes pagastā negadījumā gājuši bojā četri cilvēki un viens ievainots, kad vieglais auto krustojumā nepalaida garām smago auto.

Savukārt Aizkraukles rajonā bojā gāja divi un trīs cilvēki ievainoti, kad vieglā automašīna ietriecās sienā un aizdegās. Divi cilvēki gāja bojā, kad automašīna "Saab" pie Rīgas HES iebrauca Daugavā.

Nedēļas nogalē cilvēki gājuši bojā, arī vadot traktorus, motociklus un motorollerus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!