Foto: LETA

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 8. oktobra plkst. 06.30 līdz 11. oktobra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 189 izsaukumus – 72 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem trīs bija uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 75 uz glābšanas darbiem, bet 45 izsaukumi bija maldinājums.

Vakar plkst. 19.58 saņemts izsaukums uz Daugavpils ielu Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu koka dzīvojamās mājas otrais stāvs 20m2 un jumts 250m2 platībā. Notikuma vietā bija stiprs sadūmojums un pastāvēja ugunsgrēka izplatīšanās draudi. Pirms VUGD ierašanās no piedūmotās ēkas bija evakuējušies 10 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja vēl deviņus cilvēkus. Plkst. 03.44 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz svētdienu plkst. 03.02 tika saņemts izsaukums Skolas ielā Ogrē, kur dega koka nojumes un kioski 300m2 platībā. Plkst. 06.17 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien plkst. 18.32 tika saņemts izsaukums Siguldā, kur četrstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklī skanēja dūmu detektors un zem metāla trauka, kurā dega sveces, gruzdēja grīda 0,2m2 platībā. Mājokļa saimnieks notikuma vietā ieradās, kad dienesti jau strādāja. Ugunsdzēsēji glābēji veica pārrunas ar saimnieku par ugunsdrošību mājoklī. Plkst. 19.01 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Sestdien plkst. 09.56 tika saņemts izsaukums uz Madonas novada Cesvaines pagastu, kur dega dzīvojamais vagons 15m2 platībā. Notikuma vietā tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 12.16 ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdien plkst. 10.09 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur piecstāvu mājas dzīvoklī skanēja dūmu detektors un uz ieslēgtas plīts dega ēdiens 0,2m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji spēcīgi piedūmotajā dzīvoklī uz grīdas atrada cilvēku un iznesa viņu no telpām Plkst. 10.59 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks piektdien dzēsts Preiļu novada Vārkavas pagastā, kur dega šķūnis un kūts jumts 270m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošo dzīvojamo māju. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 15.16 un plkst. 19.51 ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdien Rīgā no Pilsētas kanāla izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!