Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā par noziedznieku upuriem kļuvuši vairāki ārvalstu tūristi, kuri aplaupīti, piekauti un apzagti, informēja Rīgas Pašvaldības policijā.

Piektdien, 19.novembrī, plkst.5 Brīvības bulvārī pēc palīdzības vērsās Spānijas pilsonis, kurš bija piekauts un aplaupīts. Lietas apstākļu noskaidrošanai šī persona tika nogādāta Valsts policijā (VP).

Šajā pašā dienā plkst.23.37 pie policijas pēc palīdzības vērsās kāds Polijas pilsonis, kurš Jersikas ielā tika piekauts un aplaupīts. Policija izsauca Neatliekamo medicīnisko palīdzību, kā arī VP.

Savukārt vakar plkst.12.41 Reimersa ielā, kādā no Vecrīgas klubiem, apzagts Norvēģijas pilsonis. Arī šī persona nogādāta VP lietas apstākļu tālākai noskaidrošanai.

Tomēr arī paši ārvalstu tūristi Rīgā izdarījuši atsevišķus likumpārkāpumus. Kopumā nedēļas nogalē pie atbildības saukti septiņi ārvalstu pilsoņi, no tiem seši par dabisko vajadzību kārtošanu tam neparedzētā vietā, bet viens - par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā.

20. novembrī īsi pirms plkst.1 kāds Vācijas pilsonis pārvietojās ar automašīnu pa Brīvības pieminekļa laukumu. Minētajai personai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols un piemērots naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!