Foto: stock.xchng
Nedēļa nogalē mediķu palīdzība bija nepieciešama sešiem bērniem, no kuriem viens saindējies ar zālēm, bet divi ar alkoholu.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša portālam "Delfi" pastāstīja, ka Kurzemē ar alkoholu saindējušies divi pusaudži. Kāda 13 gadus veca meitene nogādāta slimnīcā, jo bija saindējusies ar alkoholu, savukārt kāds 12 gadus vecs zēns smagā alkohola reibumā atrasts guļam mājas pagalmā. Arī šis zēns nogādāts slimnīcā. Bukša norāda, ka šie divi gadījumi nav savā starpā saistīti, mediķiem arī nav informācijas par to, kā bērni tika pie grādīgajiem dzērieniem. Par abiem gadījumiem ir ziņots policijai.

Latgalē sešus gadus veca meitene piekļuva pie vecāku zāļu skapja un apēda dažādas tabletes, tādējādi saindējoties. Savukārt Vidzemē četrus gadus vecs puika izdzēra ķīmisku šķidrumu, saindējoties un apdedzinot muti un barības vadu. Abi puikas nogādāti slimnīcā.

Sešus gadus vecu puiku Latgalē sakodis kaimiņu suns, bet Zemgalē 10 gadus vecs zēns, vizinoties ar tēvu uz motobloka piekabes, izkrita un lauza kāju.

Nedēļas nogalē cietuši arī pieaugušie. Divi vīrieši iekļuvuši avārijās ar motocikliem, bet Zemgalē divus vīriešus traumējuši krītoši koki. Kopumā reģistrēti 1185 izsaukumi, no kuriem 153 bija traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!