Foto: Shutterstock

Rīgas apgabaltiesa otrdien, 21. septembrī, lēma negrozīt pirmās instances tiesas spriedumu, ar kuru par dalību bruņotā konfliktā Austrumukrainā kāda motokluba bijušajam prezidentam Ivaram Kellijam piespriests piecu gadu ilgs cietumsods.

Par pilna tiesas lēmuma pieejamības dienu pašlaik noteikts 5. oktobris. Lēmumu vēl varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā desmit dienu laikā pēc pilnā sprieduma sagatavošanas.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 23. aprīlī Kellijam piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un probācijas uzraudzību uz trīs gadiem. Viņš par spriedumu iesniedza apelācijas sūdzību.

Par dalību bruņotā konfliktā Austrumukrainā 2019. gada nogalē uz apsūdzēto sola ir madonietis Kellijs, kurš, saskaņā ar apsūdzības versiju, laika posmā no 2015. gada februāra līdz 2016. gada maijam karojis Donbasa separātistu rindās.

Apsūdzētais tika aizturēts 2016. gadā. Iepriekš viņam bija noteikti drošības līdzekļi – aizliegums izbraukt no valsts un policijas uzraudzība, taču vēlāk šie drošības līdzekļi atcelti.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Kellijs iepriekš bija patlaban Madonas novadā reģistrētās biedrības "Igora Titova motoklubs" prezidents.

Jau ziņots, ka Valsts drošības dienests (VDD) ierosinājis un prokuratūrai nodevis vairākas krimināllietas, kurā Latvijas valstspiederīgiem inkriminē prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Austrumukrainas teroristu rindās. Lielākā daļa šo personu ir izsludinātas meklēšanā.

2019. gadā Augstākās tiesa atstājis negrozītu Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru daugavpilietim Artjomam Skripņikam par piedalīšanos bruņotajā konfliktā Austrumukrainā, apmācot jaunos karavīrus, piespriests piecu gadu cietumsods. Šis spriedums stājies spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!