Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien, 24. augustā, Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma informāciju par divām iereibušām personām Ziepniekkalnā, kuras netālu no kāda lielveikala cenšoties nodoties mīlas priekiem, portāls “Delfi” uzzināja pašvaldības policijā.

Notikuma vietā kārtības sargi pamanījuši abas iereibušās personas. Sieviete jau sēdējusi zemē ar nolaistām biksēm. Blakus viņai stāvējis vīrietis, kurš bija ģērbies slimnīcas drēbēs ar katetru rokā un apsaitētu kāju. Sieviete centusies piecelties, taču pašas spēkiem nebija to spējusi. Arī vīrietis grīļojies un bija atstutējies pret kādas privātmājas sētu. Blakus viņam mētājušies kruķi.

Pieejot pie abiem mīlniekiem, kārtības sargi uzrunājuši sievieti, jautājot, kāpēc viņa atrodas uz zemes. Atbildes vietā sieviete sākusi skaļi smieties. Policisti piecēluši sievieti kājās, taču viņa nav spējusi patstāvīgi pārvietoties, grīļojusies un nespēja orientēties apkārtnē.

Pieņemts lēmums abas personas aizturēt, taču, ņemot vērā, ka vīrieša rokā atradās katetrs, no kura tecēja asinis, izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki. Vīrietis atteicies nosaukt savus personas datus, sācis vicināties ar rokām un izteicis dažādas aizskarošas piezīmes par policijas darbiniekiem.

Notikuma vietā ieradušies mediķi, kuri apskatījuši vīrieti un nolēmuši viņu hospitalizēt uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru. Ņemot vērā vīrieša neadekvāto uzvedību, pašvaldības policisti mediķus drošības apsvērumu dēļ pavadījuši līdz ārstniecības iestādei.

Savukārt sieviete aizturēta un nogādāta dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Tajā noskaidrots, ka viņa ir vairāk nekā četru promiļu reibumā.

Personai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu.

Sieviete ievietota pagaidu aizturēšanas telpā atskurbšanai. Pēc neilga brīža kārtības sargi pamanījuši, ka viņa pa restēm uzkāpusi līdz griestiem un norāvusi gaismekļa detaļu, piekļūstot elektrības vadiem. Iereibusī kundze nekavējoties ievietota blakus pagaidu aizturēšanas telpā. Tur gan sieviete savas darbības atkārtojusi, tāpēc ievietota trešajā pagaidu aizturēšanas telpā.

Saistībā ar mantas tīšu bojāšanu izsaukti Valsts policijas darbinieki. Pēc savām fiziskajām aktivitātēm sievietei kļuvis slikti un viņa izvēmusies. Pašvaldības policija vēlreiz izsaukusi NMPD darbiniekus. Mediķi apskatījuši sievieti un konstatējuši, ka viņai hospitalizācija nav nepieciešama.

Dežūrdaļā ieradušies Valsts policijas darbinieki, kuri fiksējuši notikušā apstākļus. 35 gadus vecā sieviete nodota Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!