Foto: Saeimas administrācija
Saeimas deputāta un partijas "Saskaņa" līdera Jāņa Urbanoviča izmantotā "Range Rover" automašīna manīta uz Daugavpils šosejas rupji pārkāpjam ceļu satiksmes noteikumus, svētdien vēstī TV3 raidījums "Nekā Personīga".

Raidījums apgalvo, ka Urbanovičs noliedz, ka bijis pie stūres, taču skaidrojumi radot šaubas par apgalvojuma patiesumu. "Nekā Personīga" izpētījis, ka Saeimas deputāts Urbanovičs brauc ar "Range Rover" automašīnu, kas ir viena no lepnākajām automašīnām Saeimas deputātu autoparkā.

Kā liecinot kāda "Nekā personīga" skatītāja nofilmētais videoieraksts, Urbanoviča auto manīts svētdien ap pulksten 11:00 no rīta uz Rīga-Daugavpils šosejas Pļaviņās. Autovadītājs pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, kas šajā vieta ir 70 kilometri stundā, kā arī apdzinis krustojumā, šķērsojot nepārtraukto līniju.

Video autors raidījumam sacījis, ka automašīnu piefiksējis, jo seko līdzi politiskajām norisēm valstī. "Pēc numurzīmes, skatījos atpakaļskata spogulī un redzu, ka pazīstama mašīna liekās. Daudz tādas mašīnas nebrauc pa mūsu ceļiem. Tad skatos, ka tā ir mūsu deputāta mašīna - Jānim Urbanovičam piederoša," stāstījis aculiecinieks.

Vaicāts, vai viņš redzējis autovadītāju, aculiecinieks pieļāva, ka tas varējis būt Urbanovičs. "Man mašīna ir zemāka nekā džips. Teiksim tā no deguna uz leju tos apaļīgos vaigus, tiešām varēja pateikt, varētu būt, ka bija Jānis Urbanovičs," komentēja raidījuma skatītājs.

"Cauri Pļaviņu pilsētai viņš jau izskatījās tāds diezgan nemierīgs pie stūres. Es iekšēji jutu, kad izbrauksim uz liela ceļa, viņš noteikti man dosies garām. Tieši tā arī notika," agresīvā autovadītāja darbības komentējis aculiecinieks.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis pēc video noskatīšanās skaidrojis, ka, visticamāk, autovadītājs pārkāpis ceļu horizontālā apzīmējuma prasības. "Proti - veicis apdzīšanas manevru vietā, kur tas nav atļauts, tātad šķērsojis nepārtrauktās līnijas, par ko ir paredzēts administratīvais sods 55 eiro un kā papildus ietekmēšanas līdzeklis ir divi soda punkti par šāda veida pārkāpumu. Pārkāpums ir kvalificējams kā rupjš pārkāpums un bīstams, protams," raidījumam komentējis Ceļu policijas priekšnieks.

Noskatījies "Nekā personīga" rīcībā esošo video, Urbanovičs noliedz, ka pārkāpuma brīdī būtu bijis pie auto stūres. "Noteikti nē! Es jau četrus gadus neesmu pārkāpis likumus. Ceļu satiksmes. Četrus gadus," apgalvojis Saeimas deputāts. Pēcāk arī Urbanovičs paziņojis, ka viņam esot aizdomas, kas varētu būt pārkāpējs. Pēc viņa teiktā auto "Baltijas forumā" izmantojot vēl divi darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!