Foto: Publicitātes attēli

Glābējs negadījuma vietā Dubultos, kur trešdien noslīkusi 62 gadus veca sieviete, ieradās vienlaicīgi ar izsauktajiem mediķiem, portālam "Delfi" pastāstīja Jūrmalas Pašvaldības policijas priekšnieks Valdis Kivkucāns.

Viņš arī uzsver - sākotnēji bojāgājušās sievietes vīrs viņu meklējis saviem spēkiem, nevēršoties pie glābējiem pēc palīdzības.

Kivkucāns norādīja, ka Dubultu glābšanas stacija trešdien strādāja un tajā bija divi glābēji.

Glābējiem garāmgājēji par sievietes ķermeņa atrašanu paziņojuši pulksten 19:55, un pieredzējis inspektors-glābējs pie sievietes ieradies vienlaicīgi ar ātrās palīdzības darbiniekiem.

"Vieta, kur atrada sievietes ķermeni, no glābšanas stacijas nav redzama," atzīst Kivkucāns.

Bojāgājušās vīrs Jūrmalas Pašvaldības policijas priekšniekam stāstījis, ka kopā ar sievu ieradušies pludmalē Baznīcas ielas galā, kas no glābšanas stacijas ir slikti pārredzama. Ap pulksten 18:30 sieva devusies peldēties. Sieva pazudusi no vīra redzesloka, un viņš devies dzīvesbiedri meklēt gar jūras krastu, nevēršoties pēc palīdzības pie glābējiem.

Pēc Kivkucāna teiktā, glābšanas dienesta darbinieks pulksten 20:02 ziņoja par notikušo Pašvaldības policijas dežūrdaļai, dežūrdienesta patruļmašīna notikuma vietā ieradās pulksten 20:13, un uzreiz pēc tam ieradies arī Pašvaldības policijas priekšnieks.

"Iespējams, ka vēlāk pienākušie aculiecinieki neatpazina glābēju tāpēc, ka viņš savu sarkano formas T-kreklu bija novilcis, lai, kopā ar mediķiem veicot elpināšanu, ar to noslaucītu kuņģa saturu no sievietes sejas," piebilst Kivkucāns.

Saskaņā ar pašvaldībā sniegto informāciju glābšanas stacijas vasaras laikā strādā no pulksten 9 līdz 21.

Jūrmalas Pašvaldības policijas Glābšanas dienests aicina cilvēkus būt piesardzīgiem peldēs un nekavējoties vērsties pie glābējiem pēc palīdzības.

Jau vēstīts, ka trešdien Jūrmalā, Dubultos, noslīkusi 62 gadus veca sieviete.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola portālam "Delfi" norādīja, ka atbilstoši dienesta rīcībā esošai informācijai sieviete gājusi peldēties, tomēr nav zināms, cik ilgu laiku viņa pavadījusi zem ūdens.

Saskaņā ar NMPD datiem izsaukums saņemts pulksten 19:45, brigāde notikuma vietā ieradusies aptuveni 19:58.

Pie portāla "Delfi" vērsās arī kāds notikušā aculiecinieks, kurš pauda sašutumu par to, ka notikuma vietā nebija glābēju.

Pēc viņa teiktā, negadījums noticis aptuveni 300 metrus no glābšanas stacijas - pie restorāna "Orizzonte", kas atrodas Baznīcas ielā 2b. Dubultu glābšanas stacija savukārt atrodas Kļavu ielā 1a.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!