Foto: DELFI
2017. gada vasarā Rīgā, klusajā Jaunrozes ielā, 84 gadus vecā Irina G. tika izvarota, noslepkavota un aplaupīta pašas dzīvoklī. Trešās grupas invalīdei ikdienā palīdzēja kāda Rīgas sociālās aprūpes centra darbinieki. Zvērīgā nozieguma pastrādāšanā apsūdzēts viens no viņiem – recidīvists Dzintars Zubko, kura "kontā" jau bija izvarošana un slepkavība.

2019. gada aprīlī Dzintaram Zubko tika piespriests mūža ieslodzījums. Viņš iesniedza apelāciju, lūdzot mīkstināt sodu: vīrietis atzīst vainu, taču apgalvo, ka tas bija nelaimes gadījums, nevis slepkavība.

Pērnajā pavasarī aizsaulē devās arī Irinas dēls – no pārdzīvojumiem neizturēja sirds. Tagad uz tiesu, kas neraisīs neko citu kā tikai sāpes, baisas atmiņas un stresu, nāksies doties viņa atraitnei Ludmilai. Viņa joprojām nespēj saprast, kā darbam sociālajā dienestā varēja pieņemt piecas reizes sodītu personu. Vai bija iespējams izvairīties no traģēdijas?

Likums paredz, ka pārbaudīti tiek tikai tie sociālo aprūpes centru darbinieki, kas strādā ar bērniem. Tos, kas rūpējas par vecāka gadagājuma (un bieži vien bezpalīdzīgiem) ļaudīm, pārbaudīt nevajag. Dzintars Zubko sodāmības dzēsa un izmantoja tiesības neatklāt savu pagātni, tādēļ, kā portālam "Delfi" paskaidroja Valsts policijā, viņš neraisīja nekādas aizdomas. Par vecajiem ļaudīm viņš rūpējās piecus gadus, bet 2017. gadā naktī uz 12. jūniju viss mainījās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!