Foto: Valsts policija
Valsts policijas darbinieki pagājušajā nedēļā Jelgavas novadā likvidējuši nelikumīgu alkohola ražotni un aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturējuši vienu personu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Sāktajā kriminālprocesā sankcionētas kratīšanas laikā Jelgavas novadā no nelikumīgas alkohola ražotnes policijas darbinieki atsavinājuši 1060 litrus nelegālā alkohola, tostarp 832 litrus degvīna un 228 litrus spirta. Tāpat atsavinātas arī 285 kastes ar taru, ko veidojušas tukšām 0,7 un viena litra pudeles ar etiķetēm. Policija skaidro, ka pudelēs bijis paredzēts pildīt nelegālo alkoholu.

Vēl policijas darbinieki atsavinājuši 55 000 cigaretes.

Par nelegālo akcizēto preču glabāšanu un izplatīšanu aizturēts vīrietis, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Valsts policija atgādina, ka oktobrī Jelgavā atsavinātas 343 445 nelegālās cigaretes un 455 litri nelegālā alkohola. Saistībā ar notikušo policijas darbinieki izmeklēšanā pārbaudīs vai šis nelegālais akcizēto preču klāsts nav saistīts ar nule kā atklāto ražotni.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.2 panta 2. daļas - par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu lielā apmērā. Par šo noziegumu paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšanu, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus policija patlaban nesniedz, norādot, ka pārbaudīs, vai aizturētā persona nav saistīta ar citiem noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!