Foto: AFP/Scanpix

Otrdien, 29. septembrī robežsargi Kaplavas pagastā aizturēja kādu valsts robežu nelikumīgi šķērsojušu Gruzijas pilsoni, kurš mēģinot "atpirkties" no robežsargiem, piedāvāja vīriešu rokas pulksteni "Rolex" un kukuli 100 ASV dolāru (85,04 eiro) apmērā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

Otrdienas rītā, veicot dienesta pienākumus uz autoceļa P69 Kaplavas pagastā tika novērota aizdomīga persona, kura pamanot robežsargus, metās bēgt. Personas meklēšanas pasākumu rezultātā robežsargi aizturēja kādu Gruzijas pilsoni, kurš iepriekš bija nelikumīgi šķērsojis valsts robežu.

Lai tiktu atbrīvots, vīrietis robežsargiem piedāvāja kukuli – vīriešu rokas pulksteni "Rolex" un 100 ASV dolārus.

Pret 1989. gadā dzimušo Gruzijas pilsoni par kukuļdošanu un par valsts ārējās robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu uzsākts kriminālprocess. Persona aizturēta un ievietota Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Šā gada 30. septembrī kriminālprocess krimināllikuma 284. panta pirmajā daļā – par valsts ārējās robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu un krimināllikuma 323. panta pirmajā daļā – par kukuļa, tas ir materiālu vērtību (100 ASV dolāru un vīriešu rokas pulksteņa "Rolex") piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli palaistu aizturēto personu, paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm paātrinātā kārtībā nodots Krāslavas rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas ierosināšanai pret Gruzijas pilsoni.

Savukārt ceturtdien, 1. oktobrī, Krāslavas rajona prokuratūrai virzot kriminālprocesu paātrinātā kārtībā Daugavpils tiesā, persona notiesāta ar brīvības atņemšanas sodu uz trīs mēnešiem un 15 diennaktīm. Spriedums stājas spēkā 10 dienu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!