Foto: morgueFile
Nelikumīgu robežas šķērsotāju aizturēšanas operācijas laikā uz Latvijas – Krievijas robežas bojā gājis robežsargs, informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Viņa stāsta, ka notika nelaimes gadījums – ievainojums gūts, robežsargiem pielietojot dienesta ieročus. Cietušais nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, bet no gūtā ievainojuma miris.

Aizturēšana notikusi piektdien jau diennakts tumšajā laikā - ap astoņiem deviņiem vakarā. Pēc Pozņakas teiktā, traģēdija notikusi aiz neuzmanības.

Aizturēšanas operācijā bijuši iesaistīti četri robežsargi, bet likumpārkāpēji bija astoņi, no kuriem aizturēti septiņi, dienas laikā informāciju par aizturēto skaitu precizēja Pozņaka.

"Tas [dienesta biedra ievainošana] notika aiz neuzmanības tumšajā diennakts laikā. Viņi muka uz visām pusēm, un robežsargi viņus vajāja," stāstīja Pozņaka.

Robežsardzes pārstāve nekomentēja, vai operācijā iesaistītie robežsargi uz izmeklēšanas laiku ir atstādināti no dienesta.

Bojāgājušais robežsargs dzimis 1969.gadā. Valsts robežsardze un iekšlietu ministrs izteicis līdzjūtību viņa ģimenei un piederīgajiem.

Par notikušo faktu Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu. Valsts robežsardzē izveidota speciāla izmeklēšanas komisija, lai noskaidrotu robežsarga bojāejas apstākļus, kā arī uzsākts kriminālprocess par kontrabandas pārvietošanu lielos apmēros personu grupā.

Aizturēšana tika veikta ar mērķi novērst kontrabandas cigarešu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!