Rīgas pašvaldības policija (RPP) sastādījusi administratīvo protokolu par necenzētu vārdu lietošanu un piedauzīgu uzvedību uz ielas "Neļķu Aļinas" novadniecei Irinai Pantjušenko, kura NATO ģenerālsekretāra Džordža Roberstona vizītes laikā Rīgā, pieķēdējoties pie Rīgas Tehniskās universitātes kafejnīcas nožogojuma, protestēja pret NATO paplašināšanos.
RPP preses sekretārs Aigars Bērziņš pastāstīja, ka pēc protokola sastādīšanas aizturētā meitene atbrīvota. Centra rajona pašvaldības policijas iecirkņa priekšnieks Jānis Znotiņš skaidroja, ka Rīgas domes saistošie noteikumi paredz - par necenzētu vārdu lietošanu var sodīt arī tad, ja tie nav izteikti verbāli. Meitene bija ģērbusies krekliņā, uz kura rakstīts "F..ck off".

Policija atbrīvojusi arī vīrieti, kurš stāvējis blakus meitenei ar plakātu, protestējot pret NATO. Policija tikai uzklausījusi vīrieša paskaidrojumu. Nacionālboļševiku kustības atbalstītāja un "Neļķu Aļinas" novadniece daugavpiliete Pantjušenko ceturtdien pieķēdējās pie RTU kafejnīcas nožogojuma, šādi paužot protestu pret NATO. Skolniece no Daugavpils pieķēdējās pie žoga un skandēja "NATO ir Hitlers mūsdienās!".

Līdz ar meiteni aizturēts kāds Daugavpils iedzīvotājs, kurš neatkarīgi no viņas protestējis pret NATO. Vīrietis stāstījis, ka neesot pazīstams ar meiteni. Jauniete jau pirms gada veica līdzīgu akciju, pašvaldību vēlēšanu laikā pieķēdējoties pretī Rīgas Latviešu biedrības namam un protestējot pret nepilsoņu stāvokli Latvijā.

Jau vairākkārt vēstīts, ka nacionālboļševiku atbalstītāja Aļina Ļebedeva jeb "Neļķu Aļina" kļuva bēdīgi slavena pēc tam, kad vizītes laikā Rīgā ar neļķi iepļaukāja Velsas princi Čārlzu, protestējot pret NATO politiku Afganistānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!