Nepilna mēneša laikā divas sirmgalves zaudējušas dzīvību ugunsgrēkos, ko izraisījuši elektrospilveni.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā inspektore Inga Vetere aģentūru LETA informēja, ka 30.novembra vēlā vakarā ugunsgrēkā Rīgā, Stendes ielā 1/5, bojā gāja 90 gadus veca sieviete.

Istabā dega dīvāns trīs kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēku izraisīja bez uzraudzības atstāts elektriskais spilvens - sildītājs.

Savukārt 11.decembrī īsi pirms plkst.9 ugunsgrēkā Rīgā, Palsas ielā 46, dzīvību zaudēja 81 gadu veca sieviete, kura arī bija izmantojusi šādu sildītāju.

Kā uzsvēra Vetere, abos gadījumos ugunsgrēku iemesls bijis elektriskais īssavienojums bojātajos spilvenos.

Ugunsdzēsēji aicina iedzīvotājus neatstāt elektriskos sildītājus bez uzraudzības, nelietot bojātas vai paštaisītas sildierīces, neatstāt bez uzmanības un nepārkurināt krāsnis, kā arī neatstāt bez pieaugušo uzmanības bērnus.

VUGD arī aicināja iedzīvotājus nelietot lodlampas aizsalušu cauruļu sasildīšanai, bet gan šim nolūkam izmantot karstu ūdeni vai karstas smiltis.

Savukārt namu pārvaldniekiem un sētniekiem būtu nepieciešams pārbaudīt ēku bēniņus un pagrabus, lai tajos neuzturētos svešas personas vai cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!