Rīgas apgabaltiesa otrdien nepilngadīga jaunieša slepkavībā un citos noziedzīgos nodarījumos vainotajiem Eduardam Ziemelim un Rolandam Šaiteram piesprieda reālu brīvības atņemšanu attiecīgi uz 17 gadiem un 10 gadiem un sešiem mēnešiem, bet par zādzību apsūdzētajam Kasparam Zeibergam - nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem.
Tāpat visiem krimināllietā apsūdzētajiem tiesa nolēma piemērot mantas konfiskāciju un policijas kontroli - Ziemelim un Zeibergam uz trīs, bet Šaiteram - uz diviem gadiem.

No slepkavībā notiesātajām personām nolemts piedzīt arī vairāk nekā 50 000 latu par labu nogalinātā Elvija Šarpilo mātei.

Tāpat no notiesātajiem nolemts piedzīt arī aptuveni 16 000 latu lielu kompensāciju par labu apsardzes firmai "Jagurārs" radīto zaudējumu kompensēšanai.

Motivēts tiesas spriedums šajā krimināllietā būs pieejams 31.oktobrī. Desmit dienu laikā no minētā datuma to būs iespējams pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Jau ziņots, ka Prokurore Ieva Paeglīte iepriekš tiesai lūdza Ziemelim piespriest reālu brīvības atņemšanu uz 15 gadiem, bet Šaiteram - uz desmit gadiem. Par zādzību apsūdzēto Zeibergu prokurore lūdza sodīt ar nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un pārbaudes laiku uz trim gadiem, bet jau minētajiem Ziemelim un Šaiteram Paeglīte lūdza piemērot arī policijas kontroli uz diviem gadiem.

2005.gada novembrī Šaiters ar Ziemeli nogalināja 17 gadus veco Šarpilo.

Noziegums bijis iepriekš izplānots. Vispirms viens no apsūdzētajiem, kurš atradās automašīnā kopā ar Šarpilo, imitējis automobiļa noslāpšanu. Tad Šarpilo izkāpis no mašīnas un atvēris tās motora pārsegu, lai paskatītos, kāpēc motoru vairs nevar iedarbināt. Pa to laiku Šaiters iešāvis Šarpilo sejā ar gāzes pistoli, bet Ziemelis vairākas reizes ar metāla lauzni iesitis apdullinātajam jaunietim pa pakausi, kā dēļ viņš zaudējis samaņu.

Pēc tam abi paņēmuši no Šarpilo kabatām mobilo telefonu un dzīvokļa atslēgas, aizvilkuši jaunieti līdz tuvējam Akača ezeram, piesējuši viņam pie ķermeņa ķieģeļus un noslīcinājuši Šarpilo minētajā ūdenskrātuvē.

Vēlāk Ziemelis ar Šaiteru devušies uz Šarpilo dzīvesvietu un, izmantojot no jaunieša paņemtās dzīvokļa atslēgas, iekļuvuši viņa mājā un paņēmuši no turienes nedaudz naudas un mobilā telefona lādētāju, lai vēlāk varētu noslepkavotajam atņemto telefonu ieķīlāt lombardā.

Jaunieša līķis ūdenskrātuvē atrasts tikai pavasarī, kad to pamanījis kāds garāmgājējs, kurš devies pa ceļu, kas ved gar Akača ezeru.

Zeibergs slepkavībā nav iesaistīts, taču viņš kopā ar Ziemeli un Šaiteru no kādas spēļu zāles seifa nozadzis gandrīz 20 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!