Foto: LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu nepilngadīgas personas apsūdzībā par vairāku nepatiesu paziņojumu sūtīšanu skolas administrācijai un Rīgas pašvaldības policijai par it kā Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas telpās ievietotu spridzināmo ietaisi, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai nepilngadīgais apsūdzētais, kas bija arī minētās skolas audzēknis, veicot pasākumus, lai viņa darbības netiktu atklātas, 2019. gada 7. oktobrī un 14. oktobrī uz skolas kancelejas, direktora, skolas darbinieku un Rīgas pašvaldības policijas e-pastiem nosūtīja nepatiesus paziņojumus par spridzināmās ietaises ievietošanu Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas telpās, zinot, ka patiesībā spridzināmā ietaise skolā nav ievietota.

Pēc paziņojumu saņemšanas skola tika evakuēta un uz notikuma vietu izbrauca Rīgas pašvaldības policija, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Valsts policija, tai skaitā Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes izmeklēšanas atbalsta pārvaldes pretterorisma vienība "Omega".

Veicot skolas telpu speciālo pārbaudi sprādzienbīstamas vielas un priekšmeti netika konstatēti.

Persona apsūdzēta divu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā pēc Krimināllikuma 231. 1. panta, kas par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu iestādē, uzņēmumā vai citā objektā vai novietošanu iestādes, uzņēmuma vai cita objekta ārpusē kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!