Foto: LETA

Valsts policija (VP) Ogrē aizturējusi bijušo cietumnieku aizdomās par kaimiņu meitenes pavešanu netiklībā.

VP preses pārstāvis Dairis Anučins apstiprināja, ka policija vīrieti aizturējusi un tiesa viņam piemērojusi apcietinājumu. Kriminālprocess sākts par pavešanu netiklībā.

Jau ziņots, ka ceturtdien Ogrē notiek starpinstitūciju tikšanās saistībā ar bijušo cietumnieku, kurš emocionāli apdraud kaimiņos dzīvojošu mazgadīgu meiteni. Bijušais cietumnieks ir otrās grupas invalīds.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) bija vērsusies pie VP un Ogres policijas iecirkņa ar aicinājumu risināt gadījumu, kad vīrietis emocionāli apdraud nepilngadīgo meitu.

Kā pagājušajā nedēļā rakstīja portāls "lsm.lv", vīrietis, piemēram, "vasarā staigā sieviešu veļā, naktskreklā", kā rezultātā bērns redzējis arī vīrieša ģenitālijas.

VBTAI norādīja, ka par bērna psiholoģisko stāvokli atzinumu sniedzis arī krīzes centrs "Laipas", kurš secinājis, ka vīrieša uzvedība bērnam ir radījusi emocionālas sekas.

Pēc inspekcijas domām, vīrieša rīcība ir tāda, lai tam piemērotu drošības līdzekli, kas viņu izolētu no sabiedrības.

Kā vēstīja "lsm.lv", Ogres policija viņam noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolu par emocionālo vardarbību pret kaimiņu meiteni. Pēc tam gan vīrietis draudējis policijas iecirkni uzspridzināt.

Par vīrieša draudiem ziņots decembra vidū. Toreiz Ogres iecirknis saņēma draudus no 1954. gadā dzimušā vīrieša, kurš solīja uzspridzināt policijas iecirkni par, viņaprāt, nepamatoti noformētu administratīvā pārkāpuma protokolu.

Policisti nekavējoties reaģēja uz šiem draudiem un devās uz vīrieša dzīvesvietu, kur draudētāju aizturēja. Policisti, veicot pārbaudi, dzīvoklī sprāgstvielas neatrada.

Vīrietis jau iepriekš tiesāts par sevišķi smagu noziegumu izdarīšanu, par ko arī izcietis 20 gadu cietumsodu.

Par draudiem pret vīrieti sākts kriminālprocess par huligānismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!