Pirmdienas naktī Rīgas pašvaldības policisti kādas daudzdzīvokļu mājas kāpņutelpā atraduši divus guļošus bezpajumtniekus un 14 gadus vecu jaunieti, kurš bija nokavējis autobusu uz Ventspili.

9. oktobrī neilgi pēc pulksten vieniem Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēmuši informāciju par vairākām nepiederošām personām vienā no kāda Merķeļa ielas nama kāpņu telpām.

Notikuma vietā kārtības sargi pamanījuši divus iemigušus vīriešus. Pašvaldības policisti skaļā balsī abus kungus uzrunājuši. Abi vīrieši kārtības sargiem paskaidrojuši, ka ir bezpajumtnieki. Tomēr, lai arī policisti viņiem izskaidrojuši patversmju piedāvātās iespējas un atrašanās vietas, bezpajumtnieki atbildējuši, ka labāk dosies pastaigāties nevis nakšņot uz patversmi.

Turpat, netālu no abiem bezpajumtniekiem, pamanīts arī acīmredzami nepilngadīgs jaunietis. Personu datu pārbaudē atklājies, ka jaunietis ir vien 14 gadus vecs.

Jautājot, kāpēc viņš mitinās kāpņu telpā, zēns pašvaldības policistiem skaidrojis, ka gaida pirmo starppilsētu autobusu. Puisis apgalvojis, ka atbraucis uz Rīgu ciemos pie draugiem, bet Rīgā viņam pazudis mobilais telefons līdz ar to nav bijusi iespēja sazināties ar vecākiem, lai informētu par to, ka nepietiek naudas biļetei uz mājām.

Jaunietis pastāstījis, ka pēc palīdzības vērsies pie kāda veikala pārdevējas, kura iedevusi savu mobilo telefonu, lai sazvanītu vecākus. Puisis informējis pamāti par notikušo, kura jaunietim uz bankas kontu pārskaitījuši biļetei nepieciešamo naudu, taču tajā dienā autobusi vairs nav kursējuši, tādēļ viņam nācies gaidīt rīta reisu.

Jautājot par abiem bezpajumtniekiem, puisis paskaidrojis, ka viņus nepazīst un esot tikai sagadīšanās, ka nonākuši vienā kāpņu telpā, lai pārnakšņotu.

Bezpajumtnieki pēc preventīva rakstura pārrunām devušies prom.

Savukārt jaunietis nogādāts dežūrdaļā, kur noskaidrots vecāku tālruņa numurs.

Telefoniski jaunieša pamāte apstiprinājusi, ka atļāvusi viņam doties uz Rīgu. Tāpat atzinusi, ka nakts laikā jaunietim no Ventspils nav iespēju ierasties pakaļ. Pašvaldības policisti sievietei izskaidrojuši, ka šādā gadījumā viņiem jaunieti jānogādā Valsts policijas Nepilngadīgo prevencijas nodaļā.

Pamāte atkārtoti paskaidrojusi, ka šobrīd viņam pakaļ atbraukt nevar, tāpēc 14 gadus vecais puisis nogādāts Valsts policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!