Rīgas apgabaltiesā trešdien bija plānots sākt izskatīt krimināllietu, kurā par ukraiņu uzņēmēja Oleksija Žarova slepkavību apsūdzēti Aļģis Bardausks un Andrejs Kļimovs. Taču ņemot vērā to, ka abi apsūdzētie nebija iepazinušies ar lietas materiāliem, tiesa lietas izskatīšanu atlika.
Trešdien uz tiesas sēdi nebija ieradušies arī apsūdzēto aizstāvji. Gan Bardauska advokāte Olita Kauce, gan Kļimova advokāte Irēna Šika iesniegumā norādīja, ka šobrīd atrodas atvaļinājumā. Kļimovu tiesā aizstāvēs arī advokāts Jānis Grīnbergs.

Abi apsūdzētie trešdien vērsās pie tiesas ar lūgumu atcelt viņiem noteikto drošības līdzekli apcietinājumu. Bardauskis tiesai norādīja, ka viņam "nav nekāda sakara ar šo lietu," un lūdza tiesu atcelt viņam piemēroto apcietinājumu. Līdzīgās domās bija arī Kļimovs, kurš tiesai sacīja: "Nesaprotu, ko es šeit daru."

Savukārt prokurore Poroškova tiesai uzsvēra, ka joprojām pastāv apstākļi, kas nepieļauj abu apsūdzēto atrašanos ārpus apcietinājuma, kā arī valsts apsūdzības uzturētāja norādīja uz to, ka abus vīriešus tur aizdomās par sevišķi smaga nozieguma pastrādāšanu.

SIA "Jūrmalas pērle" līdzīpašnieku Žarovu nogalināja 2004.gada augustā. Automašīna "Mercedes Benz G500", ar kuru brauca Žarovs un viņa apsargs, uzspridzināta Rīgā, Brīvības gatvē. Sprādzienā uzņēmējs gāja bojā, bet viņa apsargs un kāda garāmgājēja guva traumas.

Saistībā ar uzņēmēja slepkavību aizturēts Kļimovs, kurš bija nogalinātā šoferis un sargs, kā arī Bardauskis. Lietas materiāli liecina, ka abi apsūdzētie ir nozieguma izpildītāji, savukārt Bardauskis nozieguma veikšanai pagādājis arī sprāgstvielas. Abi vīrieši noliedz savu vainu noziegumos.

Vēl notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, kas bija nozieguma pasūtītāji. Policija 2004.gadā pēc uzņēmēja slepkavības izvirzīja trīs versijas par nozieguma motīviem - biznesa attiecību kārtošana, atriebība vai sadzīviski motīvi. Neoficiāla informācija liecina, ka noziegumu pasūtījis kāds no Žarova biznesa partneriem, taču pagaidām drošību sargājošām iestādēm tam pierādījumu nav.

Žarova automašīna uzspridzināta ar sprāgstvielu, kas līdzvērtīga 400 gramiem trotila ekvivalenta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!