Drošības policija (DP), izvērtējot, kā mediju rīcībā nonāca Valsts kancelejas (VK) darbinieces veiktie pieraksti vienā no valdības slēgtajām sēdēm par "Parex banku", nav saskatījusi šajā gadījumā noziedzīga nodarījuma sastāvu un kriminālprocesu izbeigusi, portālu "Delfi" informēja DP pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa.

Kriminālprocesu par, iespējams, neizpaužamu ziņu izpaušanu DP uzsāka pēc Valsts kancelejas (VK) 3.decembra iesnieguma. VK lūdza noskaidrot iespējamos noplūdes avotus mediju rīcībā nonākušajam VK darbinieces veiktajiem pierakstiem vienā no Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdības slēgtajām sēdēm, kurā ministri lēma par "Parex bankas" pārņemšanu.

Šonedēļ DP nolēma izbeigt uzsākto kriminālprocesu, jo nav konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs.

Jau vēstīts, ka šajā lietā sākotnēji izskanēja ziņas, ka noplūdis valdības slēgtās sēdes protokols, taču vēlāk VK skaidroja, ka noplūdušajam dokumentam nav juridiska spēka kā Ministru kabineta sēdes protokolam, bet gan tie bijuši VK darbinieces veikti pieraksti par izskatāmo jautājumu, kas veikti sēdes laikā pēc toreizējā premjera Ivara Godmaņa personīga norādījuma un viņam atdoti.

Pieraksti bijuši tikai Godmaņa un Ģenerālprokuratūras rīcībā, kura pieprasījusi visu informāciju par to, kā notika "Parex bankas" pārņemšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!