Foto: F64

Saistībā ar iespējamiem likumpārkāpumiem uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināts Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa priekšnieks Aleksandrs Melnis, informēja VP preses pārstāvis Dairis Anučins.

Pēc viņa teiktā, ņemot vērā izskanējušo informāciju un saņemtās ziņas par iespējamiem likumpārkāpumiem, ko varētu būt izdarījis VP Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa priekšnieks Melnis, VP ir sākta disciplinārlieta un pieņemts lēmums par Meļņa atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku.

Sākotnēji VP Iekšējās kontroles birojs par notikušo sāka pārbaudi, bet šodien, ņemot vērā pārbaudes rezultātus un aizdomas par amatpersonas pārkāpumiem, tika sākta disciplinārlieta, precizēja Anučins.

Disciplinārlietas izmeklēšanā tiks skaidroti notikušā apstākļi un, pamatojoties uz noskaidroto, pieņemti tālākie lēmumi.

VP priekšnieks Ints Ķuzis jau pagājušajā nedēļa atzina, ka policijā tiek pārbaudīta izskanējusī informācija par Meļņa iespējamiem pārkāpumiem.

Sociālajos tīklos tika runāts, ka Melnis, iespējams, būdams alkohola reibumā, bijis iesaistīts ceļu satiksmes negadījumā - vairāku automašīnu sadursmē. Savukārt šonedēļ anonīms avots ziņoja, ka Melnis alkohola reibumā bijis iesaistīts kautiņā. Aizturēšanas laikā policijas amatpersona uzvedusies agresīvi un kolēģiem viņa aizturēšanai nācies pielietot speciālos līdzekļus. Minētās versijas par notikušo VP gan pagaidām neapstiprina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!