Vidzemes priekšpilsētas tiesa atteikusies pagarināt bāra "Lolo Pub" un restorāna "Lolo picērija" īpašniekam Karolam Lesinskim kā drošības līdzekļa piemērotā apcietinājuma termiņu, un piektdien, 24.augustā, Lesinskis atbrīvots.
Kā informēja Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras virsprokurors Vladislavs Zaborovskis, Lesinskim ar prokurora lēmumu kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība. Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu prokurors nav pārsūdzējis, uzskatot par iespējamu Lesinskim kā drošības līdzekli piemērot policijas uzraudzību.

Augusta sākumā drošības līdzeklis tika mainīts arī Lesinska civilsievai Žannai Maksimovai. Viņai tiesa atteica pagarināt apcietinājuma termiņu. Prokuratūra to pārsūdzēja, bet Rīgas apgabaltiesa iepriekšējās instances lēmumu atstāja spēkā. Maksimovai kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība.

"Lolo Pub" un "Lolo picērija" īpašniekam Karolam Lesinskim Rīgas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūra jūlija vidū uzrādīja apsūdzību saistībā ar bāra "Lolo Pub" un restorāna "Lolo picērija" dedzināšanu - par apdrošināšanas krāpšanu lielos apmēros.

Apsūdzība Lesinskim uzrādīta pēc Krimināllikuma pēc 178.panta 3.daļas. Vienlaikus Leisnskim uzrādīta arī apsūdzība pēc 185.panta 2.daļas - par mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Maksimovai apsūdzība uzrādīta tikai pēc Krimināllikuma 185.panta 2.daļas.

Jāatgādina, ka ugunsgrēks 20.jūnija naktī izcēlās divās telpās "Lolo Pub" un "Lolo picērijā". Pēc ugunsgrēka policijas darbinieki atraduši dažādas ierīces, kas paredzētas uzliesmojuma izraisīšanai, bet nebija uzliesmojušas. Ierīces nodotas ekspertīzei.

Neilgi pēc notikušajiem ugunsgrēkiem bija jābeidzas "Lolo Pub" un "Lolo picērijas" apdrošināšanas termiņam. Vairāki avoti ziņoja, ka, ņemot vērā "Lolo Group" slikto finansiālo situāciju, ugunsgrēks bijis "tieši laikā", lai ar apdrošināšanas naudu segtu zaudējumus.

Lesinskis ir 100% "Lolo Group" īpašnieks. Dati par uzņēmuma darbību pērn Uzņēmumu reģistra apkalpojošās firmas "Lursoft" datubāzē nav atrodami. 1999.gadā "Lolo Group" strādāja ar 1 229 latu peļņu, apgrozījums bijis 208 222 lati. Uzņēmuma pašu kapitāls bijis negatīvs - mīnus 3 767 lati, īstermiņa parādi bija 79 087 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!