Piektdien, 8.jūlijā, no apcietinājuma atbrīvots aizdomās par kukuļa izspiešanu turētais Māris Sprūds, informēja advokāts Oskars Rode.
Viņš informēja, ka Sprūdam mainīts drošības līdzeklis - visticamāk, uz parakstu par dzīves vietas nemainīšanu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piektdien lūdza prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret SIA “Maksātnespējas aģentūra” direktoru juristu Sprūdu un viņam pastarpināti piederošā uzņēmuma “Pulksteņu ezers” juristu Ēriku Spureli.

Pret abām personām kriminālvajāšanu lūgts sākt par kukuļa izspiešanu un starpniecību kukuļošanā.

KNAB Sprūdu un Spureli aizturēja 29.jūnijā.

Kukulis pieprasīts, lai netiktu kavēta gandrīz 200 000 latu lielas kompensācijas izmaksa Harijam Neļķem par atteikšanos no tiesībām denacionalizēt bijušā kinoteātra “Palladium” ēku Rīgā. Kompensācija jāizmaksā pašvaldībai, tādēļ kukulis pieprasīts nodošanai it kā Rīgas domes amatpersonām. Ierosināta krimināllieta par kukuļa izspiešanu un starpniecību.

Rīgas domes Finanšu departaments kompensāciju par “Palladium” ēku Harijam Neļķem pārskaitījis 27.jūnijā.

Sprūds iepriekš tiesā noliedza KNAB izvirzītās apsūdzības par it kā Rīgas domes amatpersonām paredzēta gandrīz 16 000 latu kukuļa izspiešanu un starpniecību kukuļošanā. Sprūds apgalvoja, ka nauda viņam pārskaitīta kā honorārs, pārstāvot bijušā namīpašnieka Harija Neļķes intereses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!