Foto: LETA

No applūdušas dārza mājiņas ceturtdien Cēsīs izglābts kāds vīrietis ar kaķi, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābēji ap pulksten 9:53 saņēma informāciju, ka Cēsīs, Slūžnieku ielā, vīrietim ir nepieciešama palīdzība, lai izkļūtu no applūdušas dārza mājiņas. Ar laivu glābēji nokļuva pie vīrieša un kopā ar kaķi viņu nogādāja sauszemē.

Savukārt, ap pulksten 20 vakarā, apsekojot plūdu apdraudētās teritorijas, VUGD konstatēja, ka Carnikavas novada Siguļos, ūdens iet pāri ceļam un draud appludināt desmit dzīvojamās mājas. Plūdu draudu novēršanā tika iesaistīti Nacionālo Bruņoto spēku karavīri, kas ar smilšu maisiem izveidoja aizsargdambi. Pēc dambja izveidošanas, pārplūdušais ūdens tika atsūknēts. Šorīt secināts, ka nepieciešams vienu valni pagarināt.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji dzēsa arī 51 kūlas ugunsgrēku. Pērnās zāles dedzināšanā Rēzeknes novada Audriņu pagastā un Talsu novada Abavas pagastā nodedzinātas arī neapsaimniekotas ēkas.

Kopumā ceturtdien reģistrēti 76 ugunsgrēki, veikti 18 glābšanas darbi, bija arī septiņi maldinoši izsaukumi. Cilvēki ugunsgrēkos nav cietuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!