Pēdējo nedēļu laikā policijā vērsušies četri Skrundas iedzīvotāji, kuri, iespējams, bankas kļūmes dēļ šķīrušies no lielām summām, otrdien raksta laikraksts "Neatkarīgā".
Visos gadījumos nauda pagaidām nezināmā veidā noņemta no "Latvijas Krājbankas" bankas automāta Skrundā, Raiņa ielā. Tas parādījies bankas kontu izrakstos.

Kā norāda laikraksts, policija lietu sauc par mistisku, jo apzagtie apgalvo, ka bankas kartes nav ne pazudušas, ne nozagtas. Kuldīgas rajona policijas pārvaldes ekonomisko noziegumu inspektors Aigars Bērziņš pastāstīja, ka pirmais iesniegums par zudušo naudu policijā nonācis janvāra sākumā. Pirmais iesniedzējs sūdzējies, ka viņam no konta pazuduši 50 lati.

Drīz vien pienākuši vēl trīs iesniegumi, kuros cilvēki sūdzas par līdzīgos apstākļos pazudušiem 50, 150 un 280 latiem. "Pieļauju, ka pēc pirmā iesnieguma arī citi skrundenieki nolēma, ka laiks policijai ziņots par naudas pazušanu," norādīja Bērziņš.

Izmeklētājs izvirzījis trīs notikušā versijas. "Pirmā - kāds viltojis bankas kartes un no konta noņēmis naudu. Šī versija gan ir maz ticama. Otra iespēja - kaut kas salūzis pašā bankomātā, un tas uzrādījis, ka klienta kontā nav naudas. Trešā versija - kartes īpašniekiem nezinot, viņu bērni, radi vai paziņas ir paņēmuši naudu. Lai gan visi iesniegumu autori apgalvo, ka karti nav laiduši ārā no rokām, šī versija ir visticamākā," skaidrojis policijas pārstāvis.

Skrundeniece Irēna Baumane, kurai no konta pēkšņi pazuduši 150 lati, laikrakstam pieļāva iespēju, ka notikušajā vainojamas bankas datorsistēmas.

"Pagājušā gada aprīlī man vīrs no ārzemēm pārskaitīja 150 latus. 16.aprīlī gāju uz banku izņemt, bet tur man paziņoja, ka kontā ir tikai 30 lati, bet atlikušos 120 latus banka ir pārskaitījusi sev. Bankas darbinieces skaidroja, ka es 15.aprīlī esmu no bankomāta ņēmusi naudu, un tas man iedevis 120 latus par daudz. Tāpēc banka ieturējusi vīra pārskaitīto naudu. Tās gan ir pilnīgas muļķības, jo 15.aprīlī vispār pie bankomāta negāju. Rakstīju bankai sūdzības, bet viņi neko man neatmaksāja," stāstījusi Baumane.

Kad šogad tādā pašā veidā nauda pazudusi arī kādai Baumanes kolēģei, abas nolēmušas vērsties policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!