Atlūgumus uzrakstījuši abi Valsts policijas (VP) Ventspils iecirkņa inspektori, kuri nesen rīkojušies policista mundiera godam necienīgi, informē portāls "Ventas Balss".

Tai skaitā, pamatojoties uz slikto veselības stāvokli, atlūgumu uzrakstījis inspektors Aleksandrs Beļackis, kurš maija sākumā dzērumā izraisīja avāriju, mēģināja aizbēgt un uzbruka savam priekšniekam, informē VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons.

Tāpat no darba aizgājis jūnija sākumā maluzvejniecībā Nabas ezeru kanālā pieķertais Ventspils iecirkņa inspektors. Arī šo atlūgumu priekšnieks ir pieņēmis.

Vilemsons portālam skaidro, ka viņiem nav bijis citu variantu. Ar tādām apsūdzībām cilvēkiem policijā nav vietas, norādījis Vilemsons. Aiziešana no darba gan nenozīmē, ka policisti izspruks no soda, jo kriminālatbildība paliek spēkā, norāda portāls.

Beļackim inkriminētais pants par uzbrukumu ir pārkvalificēts uz stingrāku pantu par uzbrukumu varas pārstāvim dienesta pienākumu pildīšanas laikā. Krimināllieta jau nodota tiesai. "Ventas Balss" atgādina, ka pēc dzērumā izraisītas avārijas aizturētais policists uzbrucis savam tiešajam priekšniekam, ar galvu ietriecoties viņam sejā. Cietušajam traumpunktā uzliktas šuves.

Bet administratīvās lietas ietvaros par braukšanu dzērumā tiesa jau viņam piespriedusi 13 diennaktis aresta, naudas sodu 500 latu apjomā, kā arī atņēma autovadītāja tiesības uz diviem gadiem.

Savukārt Kuldīgas policijas iecirknis pagājušajā nedēļā prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodevis kriminālprocesu pret trīs vīriešiem, tostarp Ventspils policistu, par maluzvejniecību.

Jau vēstīts, ka vides inspektori vīriešus aizturēja 5.jūnijā Kuldīgas novada Padures pagastā, pie Nabas ezera. Viņi ar zvejas tīkliem nelikumīgi izvilka 15 dažādu sugu zivis. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz četrdesmit minimālajām mēnešalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!