Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 14. janvāra pulksten 6.30 līdz 15. janvāra pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Attiecīgi vakar pulksten 17.15 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur sešstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas, dīvāns un egle kopumā piecu kvadrātmetru platībā. No ēkas bija evakuējušies četri cilvēki, savukārt ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām ar glābšanas masku palīdzību izglāba divus cilvēkus un suni. Pulksten18.59 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 16.54 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas četru kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji notikuma vietā atrada vienu bojāgājušo, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Pulksten 18.14 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Pulksten 12.04 tika saņemts izsaukums Olaines novadā, kur 20 kvadrātmetru platībā dega dārza māja un piebūve. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 14.22 ugunsgrēks tika likvidēts.

Turpretim pulksten 9.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Meistaru ielu Kuldīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies ražošanas uzņēmumā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka no skaidu uzglabāšanas bunkuriem nāk dūmi. Lai atrastu degšanas perēkli, tika izmantots drons ar siltumkameru. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kur bunkuros dega skaidas un skaidu putekļi 40 kvadrātmetru platībā, tika likvidēts pulksten11.38.

Vakar pulksten 20.50 noslēdzās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka Ziemeļu rajonā Rīgā dzēšana, kur ar atklātu liesmu dega dzīvojamā trīsstāvu māja 430 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks, trīs cilvēki cieta un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, bet 14 cilvēki tika evakuēti. Izsaukums tika saņemts pulksten 4.25.

Ceturtdien pulksten 12.31 tika saņemts izsaukums Lielvārdē par ledū ielūzušu cilvēku. Ierodoties notikuma vietā tika noskaidrots, ka cilvēks atrodas upē simts metrus no krasta. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas dēli, izcēla cilvēku no ūdenstilpes un nodeva NMPD mediķiem. Pulksten 13.29 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī nelaimē nonākušiem dzīvniekiem. Salaspils novadā ledū bija ielūzis suns, kurš tika izcelts un nodots saimniekam, savukārt Vecpiebalgas novadā no purva dīķa tika izcelts mājlops.

VUGD atgādina – uz ūdenstilpju ledus atrasties ir ļoti bīstami! Vizuāli novērtēts ledus biezums ne vienmēr ir noteicošais faktors drošībai. VUGD aicina iedzīvotājus rūpēties par savu drošību un nedoties uz ūdenstilpju ledus. VUGD aicina pieskatīt bērnus un mājdzīvniekus, lai arī viņiem nerastos vēlme pārbaudīt ledus biezumu un izturību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!