Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien no paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka, kas bija izcēlies Rīgā, Dzelzavas ielā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki izglāba kopumā sešus cilvēkus.

Izsaukums tika saņemts pulksten . Ierodoties VUGD konstatēja, ka 16 stāvu mājas 13. stāvā deg sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Ugunsdzēsēji no ēkas izglāba apmēram 45 gadus vecu vīrieti, kurš bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Tāpat no ēkas evakuēti pieci cilvēki.

Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten .

Plkst. 19.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamā mājā deg starpstāvu pārsegums 10 kvadrātmetru platībā. No ēkas evakuēti divi cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 20.45.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, durvju stendere, gumijas paklājs, krāsns, zaru kaudze, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies piektdienas rītā Lielvārdes novada Lēdmanes pagastā, kur dega dzīvojamā māja 150 kvadrātmetru platībā. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten . Ugunsgrēks lokalizēts pulksten 6:26 un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Kopumā laika posmā no šā gada 1. marta pulksten 6.30 līdz 2. marta pulksten 6.30, VUGD saņēma 33 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu un 13 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!