Otrdien, 3. martā, ap pulksten 19.10 Valsts policijas Patruļpolicijas ekipāža Rīgā, Ilūkstes ielas un Lubānas ielas krustojumā, pamanījusi kādu aizdomīgu BMW markas automašīnu, kuras vadītājs braucis neadekvāti un radījis policistiem aizdomas, ka viņš, iespējams, atrodas apreibinošo vielu ietekmē, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Pārbaudot automašīnas valsts reģistrācijas numura zīmi datubāzē, konstatēts, ka automašīnai nav obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana (OCTA). Likumsargi pieņēmuši lēmumu apturēt aizdomīgo transportlīdzekli. Policisti vairākkārt aicinājuši automašīnas BMW vadītāju apturēt transportlīdzekli, taču viņš uz likumsargu lūgumu nav reaģējis, bet tieši pretēji - sācis bēgt.

Pēcāk Krasta ielā bēgošā automašīna iebraukusi šķērslī un avarējusi. Pēc avārijas izraisīšanas, no automašīnas izlēcis tās vadītājs un pasažieris, kuri mēģinājuši turpināt bēgšanu kājām. Likumsargi, pielietojot fizisku spēku un speclīdzekļus, abas personas aizturējuši.

Pārbaudot transportlīdzekli, tajā atrastas, iespējamas, narkotiskās vielas. Atsavinātajai vielai nozīmētas ekspertīzes, informē policijā. Tāpat arī abi jaunieši pēc aizturēšanas nogādāti ekspertīzes veikšanai, lai noskaidrotu, vai viņi atrodas psihotropo vielu ietekmē.

Aizturētais automašīnas vadītājs ir 2001. gadā dzimis vīrietis. Jaunietis pie automašīnas stūres bija sēdies bez iegūtas transportlīdzekļa vadītāja apliecības.

VP Rīgas Latgales iecirknī sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta 1. daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai ar naudas sods un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu bez tā vadīšanas tiesībām un, iespējams, narkotisko vielu iespaidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!