Foto: F64
Trešdien Rēzeknē pamatīgā alkohola reibumā aizturēts ieslodzītais, kas dienu iepriekš pēc īslaicīga atavļinājuma neatgriezās Vecumnieku atklātā tipa cietumā, informē Ieslodzījuma vietu parvalde.

Ieslodzītais bija devies īslaicīgā atavļinājumā uz Ogri, taču otrdien cietumā neatgriezās. IeVP Drošības daļas darbinieki noskaidroja, ka notiesātais Ogrē nav atrodams, tādēļ sākta viņa meklēšana.

Drīz vien atklājās, ka meklētais atrodas Rēzeknē, kur trešdien vakarā viņu arī aizturēja un nogādāja atpakaļ Vecumnieku cietumā. Notiesātais bija stiprā alkohola reibumā.

Atbildīgajām iestādēm neesot ziņu, vai cietumnieks pastrādājis jaunus noziegumus. Sākts kriminālprocess par izvairīšanos no soda izpildes.

Atklātā tipa cietumos sodu izcieš par kriminālpārkāpumiem un mazāk smagiem noziegumiem notiesātie, kā arī ieslodzītie, kas par labu uzvedību turp pārcelti no stingrāka režīma ieslodzījuma vietām. Atklātajos cietumos notiesātie dzīvo kopmītņu tipa telpās vai arī ar cietuma priekšnieka atļauju personiskās mājās vai privātos (īrētos) dzīvokļos kopā ar ģimeni. Šiem cietumiem nav stingras apsardzes, taču notiesātos uzrauga.

Disciplinētiem ieslodzītajiem ar cietuma priekšnieka atļauju reizi mēnesī var ļaut izbraukt ārpus cietuma teritorijas uz laiku, kas nav ilgāks par divām diennaktīm, bet svētku dienās — līdz piecām diennaktīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!