Foto: Reuters/Scanpix
Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par 58 000 latu vērtu juvelierizstrādājumu nolaupīšanu apsūdzēts kāds vīrietis, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Apsūdzība liecina, ka vīrietis pastrādājis divas zādzības. Viņš pērn augustā un novembrī, vienojoties ar izmeklēšanā nenoskaidrotām personām, ieradās kādā tirdzniecības centrā Rīgā, uzlauza kāda mēbeļu veikala durvis un iekļuva tirdzniecības centra gaitenī.

Pēc tam viņš devās uz juvelierizstrādājumu veikalu, kur uzlauza aizsargājošās žalūzijas un iekļuva bodē. Apsūdzība uzskata, ka vīrietis sasita veikala vitrīnas un nolaupīja veikalam piederošās preces 58 000 latu vērtībā.

Vīrietis nu apsūdzēts par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Apsūdzētais savu vainu atzīst.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!