Foto: AFP/Scanpix
Garnadži šonedēļ ielauzušies Zemgales tiesas apgabala prokuratūrā un paņēmuši dažādu krimināllietu materiālus, tostarp lietu par desmit gadu vecās dobelnieces Diānas Kozlovskas slepkavību.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne apstiprināja, ka 23.augusta naktī Jelgavā, Dobeles ielā 62, pagaidām nezināmi garnadži ielauzušies Zemgales tiesas apgabala prokuratūrā.

Pakalne arī pastāstīja, ka prokuratūras ēkai bijusi apsardze, kuru nodrošinājis uzņēmums "Rīgas apsardze". "Ēkai ir signalizācija, taču pastāvīga, uz vietas esoša apsarga nav," viņa norādīja.

Plašāku informāciju Pakalne izmeklēšanas interesēs nesniedza, tostarp vai no prokuratūras kas nozagts, tomēr atzina, ka prokuratūrā visas krimināllietas tiek glabātas seifos.

Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka zagļi no prokuratūras paņēmuši vairāku krimināllietu materiālus, tostarp lietu par desmit gadu vecās dobelnieces Diānas Kozlovskas slepkavību.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece teica, ka par notikušo sākts kriminālprocess, taču plašāka informācija netiks sniegta.

Iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs ("Vienotība") par notikušo ir informēts, taču sīkāku informāciju ieteica prasīt policijai. Viņa praksē līdzīgs gadījums bijis 1987.gadā Limbažos.

Laikraksts "Neatkarīgā" jūlija beigās rakstīja, ka pret abiem Dobelē traģiski bojā gājušās desmit gadu vecās Diānas Kozlovskas aizbildņiem – meitenes māti un patēvu – sākta kriminālvajāšana; notiesāšanas gadījumā meitenes mātei draud mūža ieslodzījums.

Diānas mātei uzrādīta apsūdzība par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos.

Savukārt patēvam apsūdzība izvirzīta par nozieguma pēdu iepriekš neapsolītu slēpšanu.

2007.gada augustā no savām mājām Dobelē pazuda desmit gadu vecā Diāna Kozlovska, pāris nedēļu pēc tam meiteni atrada noslepkavotu. Līķis bija aprakts netālu no viņas mājas. Aizdomās par viņas slepkavību policija jau sākotnēji turēja meitenītes māti un viņas draugu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!