Arkādijas parkā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, nodegusi vecā kinoteātra koka ēka, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Veisa.
Ugunsgrēks izcēlies ēkas iekšpusē, 350 kvadrātmetru platībā.

Ap 18:30 izdevies ugunsgrēku pilnībā nodzēst. Ugunsnelaimes novēršanai izmantotas piecas ugunsdzēsēju cisternas, auto kāpnes un pacēlējs.

Ugunsgrēks vecajā kinoteātra paviljonā Arkādijas parkā

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka šī gada pavasarī tika plānots izsludināt ideju konkursu un sabiedrisko apspriešanu Arkādijas parka labiekārtošanai. Rīgas domes Vides komitejas priekšsēdētājs Dainis Īvāns aicināja parkā esošo kinoteātra ēku no ārpuses saglabāt tās vēsturiskajā veidolā, un izveidot to kā kultūras iestādi vai sabiedrisku organizāciju centru.

Vēlmi piedalīties Arkādijas parka labiekārtošanā un apsaimniekošanā līdz šim izteikuši vairāki interesenti. Viens no tiem ir uzņēmējs Gunārs Ķirsons, kas vēlētos pilnīgas teritorijas nomas tiesības. Arī organizācija "Vējabrāļu ordenis" Arkādijas parkā labprāt izveidotu kafejnīcu un savu atbalstītāju sanākšanas vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!