Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra šodien nodeva tiesai krimināllietu par dalību universālveikala "Centrs" spridzināšanā, kurā apsūdzēts Leonards Butelis.
Kā sacīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska, krimināllietas ietvaros Butelis apsūdzēts pēc trijiem Krimināllikuma pantiem par terorismu, tīšu slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos un ieroču un sprāgstvielu iegādāšanos un glabāšanu.

Butelim uzrādītas apsūdzības pēc Krimināllikuma 88.panta 1.daļas, 117.panta 3.daļas un 10.punkta, 233.panta 3.daļas. Krimināllietu prokuratūra nodeva iztiesāšanai Rīgas apgabaltiesai.

Jau ziņots, ka krimināllietā par cietušajiem un civilprasītājiem kopumā atzītas 56 fiziskas personas. Fizisko personu prasības summa ir Ls 1904, ko veido sprādziena rezultātā nodarītie zaudējumi.

Par civilprasītājiem atzītas arī trīs juridiskas personas - "Parekss banka", "Hansapharm" un "RIMI Baltija". Viņu kopējais prasības apjoms ir Ls 69 465.

Sprādzienā miesas bojājumus guva 22 cilvēki, viens gūto ievainojumu rezultātā nomira, bet trīs personas ieguva smagus miesas bojājumus, kas bīstami dzīvībai.

Kā ziņots, Drošības policija, izmeklējot krimināllietu par sprādzienu universālveikalā "Centrs", aizpagājušā gada 24.oktobrī, iebraucot Latvijā, aizturēja 1972.gadā dzimušo Buteli.

2000.gada 17.augustā universālveikala "Centrs" pirmajā stāvā notika divi sprādzieni, pirmais no tiem plkst.17.29, otrais - plkst.17.37. Sprādzienā tika sagrauti somu novietošanas skapīši, "Parekss bankas" filiāles kiosks, daļēji cieta aptiekas kiosks un "Rimi" pārtikas veikals.

Butelis, izpildot organizētāja nolūku, ievietojis vienu un pēc tam otru spridzekli universālveikalā "Centrs". Krimināllieta par sprādziena organizēšanu vēl atrodas izziņā Drošības policijā, bet pret Buteli lieta tika izdalīta atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!