Ģenerālprokuratūra nosūtījusi tiesai krimināllietu pret Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) bijušo direktoru Gunāru Lasmani, kurš četru gadu laikā nelikumīgi saņēma prēmijas un papildus piemaksas gandrīz 100 000 latu apmērā, portālu “Delfi” informēja Ģenerālprokuratūras Preses dienestā.
Krimināllieta ierosināta par amatpersonām noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. Krimināllikums par šādu nodarījumu paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām. Prokuratūras preses dienestā informēja, ka Lasmanis no 2000.gada februāra līdz 2004.gada novembrim nelikumīgi saņēmis 95 000 latu.

Pašlaik Lasmanis piemērots drošības līdzeklis – paraksts par dzīves vietas nemainīšanu.

Lasmanis, kurš februārī atlaists no amata, martā vērsies tiesā ar prasību atjaunot viņu amatā.

Februāra beigās prokuratūra Lasmanim uzrādīja apsūdzību par amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Krimināllietu par amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ierosināja šā gada janvāra vidū.

KNAB pirmstiesas izmeklēšanā noskaidroja, ka no 2002.gada janvāra līdz 2004.gada novembrim Lasmanis vienpersoniski pieņēmis lēmumus, nosakot sev 64 749 latu atalgojumu papildus darba algai, tādējādi radot būtisku kaitējumu valsts interesēm. Prokuratūra vēlāk precizēja Lasmaņa saņemto prēmiju summu.

Lasmanis nenoliedz, ka no slimnīcas ārpusbudžeta ieņēmumiem sev piešķīris līdzekļus, tomēr uzskata, ka šāda rīcība ir pamatota viņa veiktā darba apjoma dēļ. Viņš uzsvēra, ka nav izmantojis nevienu santīmu no valsts budžeta līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!