Ģenerālprokuratūra piektdien nodeva Rīgas apgabaltiesai lietu, kurā par kukuļņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās saukti Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta amatpersonas – Pēteris Strancis, Vilnis Štrams un Raimonds Janita, portālu “Delfi” informēja prokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks.

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, atzinis tos par pietiekamiem, lai pieņemtu lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai.

Lietā savāktais pierādījumu kopums ir par pamatu izteikt pieņēmumu, ka trijās epizodēs Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta amatpersonas kukuli pieprasījušas par to, lai Rīgas domē, tās institūcijās un iestādēs tiktu pieņemti būvniecības ierosinātājam labvēlīgi lēmumi būvatļaujas izsniegšanas procesā.

Savukārt vienā epizodē kukulis pieprasīts par to, lai zemes īpašnieks iegūtu tiesības veikt viņa īpašumā esošajā zemes gabalā apbūvi ar ievērojami lielāku stāvu skaitu un intensitāti, nekā to atļāva uz kukuļa pieprasīšanas brīdi spēkā esošais vietējās pašvaldības teritorijas plānojums un apbūves noteikumi.

Uz tiesu nosūtītās lietas ietvaros apsūdzība ir celta arī trim privātpersonām par kukuļdošanu.

Jau ziņots, ka Štramu KNAB aizturēja pērn 14.februārī. Viņš tiek turēts aizdomās par starpniecību 65 000 eiro (45 700 latu) kukuļa došanā. KNAB aizturēja arī toreizējo Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta administrācijas vadītāju Raimondu Janitu. Vēlak tika aizturēts arī nākamais Rīgas domes Attīstības departamenta vadītājs Pēteris Strancis.
Kopumā tā dēvētajā Rīgas domes (RD) kukuļošanas lietā aizdomās turēto statuss piemērots sešiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!