Foto: DELFI

Šogad aprīļa nogalē sāktais kriminālprocess par iespējamām nelikumīgām darbībām Liepājas SEZ iepirkumā par automašīnu piegādi izbeigts, jo lietā iestājies noilgums, atsaucoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāves Intas Šabohas teikto, trešdien vēsta portāls "Ir Liepāja".

Liepājas prokuratūrā, uzskatot, ka nav pietiekami pierādījumu, lai sauktu personas pie kriminālatbildības, nosūtīja lietu atpakaļ KNAB izmeklēšanas turpināšanai. KNAB izmeklētājs krimināllietu no Liepājas prokuratūras saņēma 20.jūnijā, taču jau nākamajā dienā iestājās kriminālatbildības noilgums, kas iestājas divus gadus pēc nozieguma izdarīšanas. Līdz ar to KNAB izmeklētājs uzsākto kriminālprocesu bija spiests izbeigt, norāda portālā.

Iepriekš portāls "Pietiek.com" informēja, ka 29.aprīlī KNAB sācis kriminālprocesu, kurā izmeklēja Liepājas SEZ pārvaldes iepirkumu komisijas iespējamās nelikumības kādā pirms gandrīz diviem gadiem notikušā auto iepirkumā. Kriminālprocess tika ierosināts par dienesta viltojumu, proti, par dokumenta viltošanu vai par apzinātu viltota dokumenta izsniegšanu, vai izmantošanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona.

"Pietiek", atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju, iepriekš vēstīja, ka noziegums, iespējams, noticis laika posmā no 2011.gada maija sākuma līdz jūnija beigām. Tad tika rīkots iepirkuma konkurss par tiesībām piegādāt automašīnas Liepājas SEZ pārvaldei.

Ar Liepājas SEZ dienesta auto pārvietojas gan Liepājas mērs, vienlaikus SEZ valdes priekšsēdētājs Uldis Sesks, gan SEZ pārvaldnieks Guntars Krieviņš, iepriekš rakstīja "Pietiek".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!