Gulbenes rajona prokuratūrā 24.februārī uzrādīta apsūdzība kādam 19 gadus vecam valmierietim, kuru apsūdz par dokumenta viltošanu, kā arī par viltota dokumenta izmantošanu atkārtoti. Vīrietis ar viltotiem ierakstiem zāļu receptēs iegādājies vairākus recepšu medikamentus.
Gulbenes rajona prokuratūras prokurore Rita Medne informē, ka apsūdzētais savu vainu atzīstot. Ir konstatētas deviņas epizodes, kas šis vīrietis pērn Gulbenes un Madonas rajonā iegādājies tramadolu, izmantojot receptes ar viltotiem ierakstiem tajās.

Medne informēja, ka paralēli apsūdzību tramadola recepšu ar viltotiem ierakstiem lietošanā ir uzrādījuši arī Valmieras kolēģi. Pagaidām nav zināms, vai abas krimināllietas tiks apvienotas vienā vai arī tās tiesā izskatīs katru atsevišķi.

Aizdomīgās receptes tramadola iegādei, kas pērn konstatētas vairākās aptiekās Valkas, Gulbenes un Madonas rajonā, ir bijušas īstas, taču ieraksti tajās - viltoti. Par to informēja Gulbenes rajona policijas pārvaldē. Tāds esot ekspertīzes atzinums.

Konstatēts, ka receptes ir nozagtas Valmieras rajonā. Ieraksti receptēs neatbilst prasībām, kas jāievēro, aizpildot īpašās, stingrās uzskaites recepšu veidlapas, jo tās ir paredzētas stipru zāļu, arī narkotiskas un psihotropas iedarbības vielu iegādei ārstnieciskos nolūkos.

Likums par dokumentu viltošanu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai naudas sodu līdz sešdesmit minimālajām mēnešalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!