Foto: Publicitātes foto

Pēc noklausīšanās skandāla lidostā "Rīga" no amata atstādinātā lidostas Drošības departamenta vadītāja Raimonda Lazdiņa kabinetā pirmdien notikusi kratīšana, portālam "Delfi" apliecināja lidostā.

Lazdiņa, kurš tiesā cīnās par atjaunošanu amatā, kabinetā pirmdien viesojušies Ekonomikas policijas darbinieki. "Lidosta apstiprina, ka Ekonomikas policijas darbinieki šodien, 22.septembrī, no atstādinātā Drošības departamenta direktora Raimonda Lazdiņa bijušā kabineta izņēma seifu, kuru lietoja Lazdiņš, kurš nav izpildījis lidostas rīkojumu atdot seifa atslēgu," pastāstīja lidostas pārstāve Sarmīte Rinmane. Lidosta nav informēta par procesa virzītāja lēmumu, tāpēc neko vairāk paskaidrot nevarēja.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" apliecināja, ka lidostā Mārupes pagastā pirmdien notikusi kratīšana. Taču uz jautājumu, vai tā ir bijusi saistīta ar, iespējams, nesankcionēti veikto lidostas darbinieku noklausīšanos, Savoskis atbildēja noliedzoši. Viņš neatklāja, kāda procesa ietvaros kratīšana notikusi, vien sacīja, ka tas jau ir iepriekš uzsākts.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka pērn lidostas valdes priekšsēdētāja Alda Mūrnieka prombūtnes laikā lidostas valdes loceklis Andis Damlics parakstīja rīkojumu par Lazdiņa atstādināšanu no lidostas Drošības departamenta vadīšanas. Šādu lēmumu Damlics pieņēma tādēļ, ka atklājies, ka Lazdiņš lidostā ieviesis vērienīgu izspiegošanas sistēmu.

Vienlaikus ar Lazdiņu no darba lidostas Drošības departamentā atstādināti vēl divi darbinieki - Ints Rubezis un Andrejs Savko.

"Starptautiskā lidosta "Rīga"" tolaik informēja, ka vadības rīcībā nonākusi informācija, ka lidostas valdei nezinot, ir veikta vairāku lidostas "Rīga" darbinieku nesankcionēta un prettiesiska telefona sarunu noklausīšanās un ierakstīšana.

Lidostas valde vērsās tiesībsargājošās iestādēs ar iesniegumu veikt izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai lidostas darbinieku rīcībā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Savukārt atstādinātie darbinieki tiesājas par darba atgūšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!